Deze snelgids geeft je 11 eenvoudige tips om gezonde marges te behalen. Klanttevredenheid is daarbij de sleutel tot succes. Ontdek hoe je service kunt perfectioneren. Hoe je meer inzicht krijgt en de aan eisen van de klant kunt voldoen. En hoe de hedendaagse software dit allemaal mogelijk maakt.

Groei is niet langer buiten bereik voor handelsbedrijven. De economie trekt weer aan. Om de lijn stijgend te houden, is een goede voorbereiding nodig. Hoe ga je om met nieuwe concurrenten, vind je nieuwe leveranciers, win je nieuwe klanten en hoe ga je om met de grote impact van internet? Wat maakt je succesvol en wat juist niet? Daar zorgen je marges voor. Goede marges zijn altijd belangrijk geweest voor een handelsbedrijf, en nu meer dan ooit.

Lever op tijd

We hoeven je vast niet te wijzen op het belang van tijdig leveren. Als mensen niet op je kunnen rekenen, gaan ze naar je concurrenten. Uit een recent onderzoek bleek dat maar liefst 22% van de klanten niet opnieuw bestelt als er te laat wordt geleverd. Als er zoveel op het spel staat, is het noodzakelijk om hier bovenop te zitten. Dit begint bij de wijze waarop je voorraad beheert.

Houd controle op de voorraad

Te laat leveren komt meestal door simpelweg onvoldoende voorraad. Is dit je ooit overkomen? Soms ligt de oorzaak bij je eigen leveranciers. Omdat bleek dat zij onvoldoende voorraad hadden. Dit kun je niet verkopen aan je klanten, dus hoe voorkom je dat zoiets gebeurt?

Logo Exact