We laten je 10 essentiële stappen zien die je moet doorlopen om een geoliede sales- en marketingmachine te bouwen. En daarbij laten we zien hoe je doelen bereikt door het juiste CRM-systeem in het proces te integreren. Zelfs als je een klein bedrijf hebt met een dito salesteam.

Nu de economie weer aantrekt, wil iedereen daar een graantje van meepikken. Het nadeel is dat al die concurrentie het lastiger maakt om nieuwe deals te sluiten. Natuurlijk, de kansen zijn er. Maar hoe kom je in de positie om ze ook te grijpen? Dit e-book laat zien hoe je daar een goed begin mee maakt.

In 10 stappen je sales en marketing optimaliseren
De nieuwste online CRM software biedt prachtige nieuwe mogelijkheden om slimmer te werken. En dat gaat veel verder dan werken terwijl je onderweg bent, verbeterde efficiency en het besparen op kosten. In 10 simpele stappen ontdek je hoe je een sterke klantenrelatie opbouwt, ontwikkelt en behoudt en ook nog eens je sales optimaliseert.

We gaan je helpen om van je bedrijf een geoliede sales- en marketingmachine te maken. Een bedrijf waarmee je het verschil maakt. Kom, laten we beginnen.

Stap 1: versterk je klantrelaties
Zakendoen draait om meer dan alleen de beste producten en diensten leveren (hoewel het zeker kan helpen). De relatie met je klanten is in ieder sales- en marketingmodel net zo belangrijk. Daarom is het cruciaal de juiste informatie altijd binnen handbereik te hebben. Of het nu gaat om een gespreksverslag, een recente prijsopgave of het lievelingsrestaurant van een klant. Dat staat enorm professioneel en helpt je om een betere service neer te zetten. En het allerbelangrijkste: de klant krijgt het gevoel dat hij gewaardeerd wordt. Vergeet toch al die hectische zoektochten naar het laatste gespreksverslag tussen al je paperassen. En dat terwijl je klant geduldig zit te wachten. Tenminste, de eerste 10 minuten… Verlos jezelf van al die pijn en moeite van het doornemen van een offerte, alleen om er achter te komen dat het een oude versie is.

Download hier het e-book Facebook Tweet