Pak de kansen van de digitale transformatie
De digitale transformatie is op het moment misschien wel het meest besproken onderwerp in boardrooms wereldwijd. Voor veel organisaties voelt het terecht als ‘erop of eronder’. De constructie van een stabiele, maar wendbare gedigitaliseerde organisatie is voor vele van hen een uitdaging van ongekende proporties.

De digitale transformatie mag dan aan de orde van de dag zijn: een hype is het zeker niet. Hoe afgezaagd het misschien ook klinkt: de wereld verandert razendsnel. In de strijd om relevant te blijven, is het voor organisaties een voortdurende uitdaging om betere diensten te leveren, producten sneller in de markt te zetten en dienstverlening klantgerichter te maken. Alsof dat nog niet uitdagend genoeg is, zijn er disruptieve innovators die digitale dienstverlening naar een hoger plan tillen, markten veranderen en traditionele spelers buitenspel zetten. De vele technologische ontwikkelingen van de afgelopen tijd bieden volop handvatten om innovatiever, efficiënter en klantgerichter te worden. Maar om echt boven het maaiveld uit te steken, is simpelweg nieuwe technologieën uitproberen niet voldoende. Voor een succesvolle digitale transformatie moet digitalisering centraal staan binnen de bedrijfsstrategie. Oftewel: om te overleven, moeten organisaties streven naar digitaal meesterschap.

Digitaal meesterschap
Digital masters zijn in staat om technologieën steeds in te zetten om waarde te creeëren. Voor hun klanten, maar ook voor hun eigen organisatie en medewerkers. Ze zijn flexibel, wendbaar en slagvaardig en hebben significant betere prestaties. Volgens onderzoek van Massachusetts Institute of Technology (MIT) wel tot 26% beter. Hun verdienmodellen, processen, distributiekanalen, diensten en klantbenadering worden versterkt en mede mogelijk gemaakt door technologie. Kortom: digitalisering is tot in de haarvaten van de organisatie doorgedrongen. Maar voor veel organisaties is dat nog lang niet op orde. En sommige moeten de eerste stap nog zetten. Wat zorgt ervoor dat organisaties digitaal meesterschap bereiken?