Uw werknemers bepalen het succes van de organisatie. Gezonde, vitale en betrokken werknemers zijn tevredener, beter inzetbaar en productiever. Daardoor zijn zij cruciaal voor uw bedrijfscontinuïteit. In deze whitepaper beschrijven we vijf belangrijke aandachtspunten voor de inzetbaarheid van uw werknemers.

1. Houd het doel in zicht
Veel organisaties zetten zich al in om de inzetbaarheid van werknemers te verbeteren. Ze investeren in trainingen, fitnessabonnementen en aanpassingen van de werkomgeving. Maar is het doel van deze inspanningen wel voldoende duidelijk? Heeft u een doel op de lange of middellange termijn dat aansluit op de missie van uw onderneming? Zo’n stip aan de horizon helpt! Zorg dat u bijvoorbeeld weet welke vaardigheden uw werknemers nodig hebben over vijf jaar. Of welk effect technologische innovaties als robotisering op de inzetbaarheid van uw werknemers hebben. Door bovendien een heldere visie met werk-nemers te delen, begrijpen zij het belang van duurzame inzetbaarheid beter en de rol die zij daar in spelen.

De communicatie met werknemers is maatwerk, zo blijkt ook uit de ervaring van zorgorganisatie Groenhuysen. De ouderenzorgorganisatie in West-Brabant kiest gericht voor lokale bijeenkomsten en laagdrempelige communicatie via kanalen als Facebook. ‘Dat werkt echt,’ weet personeelsconsulent Anja Velthuis van Groenhuysen. ‘Mensen reageren en laten berichten achter. Die feedback brengt een dialoog op gang en helpt ons bij de gerichte inzet van activiteiten.’

2. Zorg voor inzicht in uw organisatie
Het verbeteren van de inzetbaarheid van werknemers, begint met inzicht in uw organisatie. Op welke gebieden in uw organisatie verdient de inzetbaarheid van werknemers bijvoorbeeld aandacht? Mogelijk vragen technologische veranderingen om nieuwe vaardigheden van uw werknemers. Of is de juiste balans tussen werk en privé juist een aandachtspunt?