Als ondernemer wilt u een goede website. U wilt in de papieren gids gevonden worden, maar zeker ook online. Daar heeft u immers nog meer mogelijkheden om een bezoeker of toekomstige klant de informatie bieden waar hij naar zoekt. Maar waar begint u? En hoe helpt een website u bij het ondernemen?

Wat is een goede website?
Een goede website voldoet aan allerlei technische voorwaarden, zoals een goede inhoud, gebruiksvriendelijke navigatie, snelheid, toegankelijkheid en vindbaarheid, maar moet ook aantrekkelijk zijn voor de bezoeker. Wat mensen mooi vinden is net zo onderhevig aan verandering als mode en design. Franje, schaduwen en bewegende animaties zijn uit. De trends zijn heldere lijnen en kleuren, veel wit en krachtige fotografie.

Aantrekkelijkheid zit ook in de gebruiksvriendelijkheid van een site. Is de informatie helder gestructureerd? Klopt de navigatie? Kortom, kan de bezoeker snel vinden wat hij zoekt?

En als uw toekomstige klant de site gevonden heeft, zijn de teksten dan zo geschreven dat hij zich aangesproken voelt? De inhoud van uw site is niet alleen belangrijk omdat de aandacht van de bezoeker te grijpen en vast te houden. Het bepaalt ook de vindbaarheid door Google. Vijf jaar geleden was het voldoende om slim een aantal trefwoorden in uw site te verstoppen, maar dat is niet langer zo.