ERP: hoe maakt u de juiste keuze?
Bent u van plan het woud van ERP-systemen te doorzoeken om het juiste pakket voor uw bedrijf te vinden? Dan is de kans groot dat u al snel door de bomen het bos niet meer ziet. De markt is behoorlijk breed en iedere aanbieder roept dat hij of zij de beste is. Maar hoe weet u nu welk ERP-systeem geschikt is voor uw organisatie? Op welke punten moet u letten? En welke vragen moet u stellen voordat u de knoop doorhakt?

Waarom een ERP-systeem?
Als je de boekhouding hebt geautomatiseerd met een financieel pakket, factureert met Word en devoo rraad  bijhoudt in Excel, dan is dat verre van efficiënt en is de kans op fouten groot. Je tijd wordt opgeslokt en de kans op fouten is aanzienlijk. Het is dus hoog tijd om deze arbeidsintensieve taakte vereenvoudigen.

ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Hierbij worden alle administratieve processen geautomatiseerd in een geïntegreerd systeem. Hierin voer je niet alleen de financiële administratie; hiermee factureer je ook, waarbij de facturen automatisch worden verwerkt in de boekhouding en waarbij de voorraad automatisch wordt afgeboekt. Dat de populariteit van ERP toeneemt is niet verwonderlijk. Het centraal registreren van je processen levert een enorme tijdbesparing op en elimineert het gevaar van menselijke fouten. Bovendien vergroot het je inzicht in het totale bedrijfsproces; en dat kan natuurlijk zeer winstgevend zijn!

Download hier de gids Facebook Tweet