Door allerlei onderliggende problemen kunnen de beste projectplannen mislukken. Het kan heel goed een simpele vergissing zijn, zo’n moment waarvoor je jezelf wel voor je kop wilt slaan, dat je niet kunt geloven dat je dit ooit over het hoofd hebt gezien.

Het doel van deze snelgids is om je kennis te laten maken met 8 fantastische tips om te falen. Ja, je leest het goed. Volg er een of volg ze allemaal en we garanderen je dat je project op een bepaald moment mislukt. We geven toe dat dit geen gewone handleiding is. Maar door je inzicht te geven in de meest voorkomende redenen voor het falen van een project, kan het handig zijn om ze helemaal te helpen voorkomen.

Definitie van het mislukken van een project
Voor we van start gaan, definiëren we eerst wat we bedoelen met het mislukken van een project. Simpel gezegd betekent dit het tekort schieten in een of meerdere projectresultaten, waaronder tijd, budget en de verwachte kwaliteit. Dus het mislukken van een project kan alles zijn van het overschrijden van het budget tot lage marges, het verlenen van (niet facturabele) extra diensten en late levering. 5 redenen waarom projecten mislukken:

  1. Onmogelijke doelstellingen
  2. Gebrek aan goede aansturing
  3. Slechte implementatie
  4. Verliezen van focus op projectvoordelen
  5. Veranderende omgeving