Meer winst. Tevreden en productievere medewerkers. Een reputatie die ervoor zorgt dat mensen uw business kennen om de juiste redenen. Flexibel werken loont, dat staat vast. Bedrijven die aan de slag gaan met flexibel werken ervaren dit in de praktijk. Een wereldwijd onderzoek van Vodafone in 2015 laat zien dat van alle bedrijven over de hele wereld op dit moment ongeveer 75% een ‘flexibel werken’ beleid heeft. Acht op de tien er varen aanzienlijke verbeteringen in productiviteit en meer dan de helft merkt dat de winstgevendheid is toegenomen en ziet een positieve verandering in hun reputatie.

Flexibel werken. De eerste stappen
Begin met het vaststellen van de doelen van flexibel werken. Wellicht wilt u dat uw medewerkers sneller reageren, de werk-privé balans voor uw medewerkers verbeteren, de overheadkosten terugdringen of reageren op veranderende eisen van klanten.

Stel uzelf de vraag: waar staat u nu en waar wilt u naartoe? Heeft u uw prioriteiten helder voor ogen? Kunt u anticiperen op mogelijke obstakels onderweg? En moeten bestaande werkmethoden veranderen om uw business te verbeteren en te kunnen blijven leveren aan uw klanten?

Voordat u flexibel werken gaat implementeren in uw organisatie is het belangrijk om te begrijpen wat flexibel werken betekent voor uw organisatie en hoe dit past in uw totale bedrijfsstrategie. Vooral grotere bedrijven zullen dit nodig hebben om een sterke case te bouwen over het inpassen van flexibel werken in de organisatie.