Ga zelf aan de slag met leadgeneratie!

Sinds de komst van het internet is er voor marketeers veel veranderd. Hoewel het constant veranderende online landschap veel struikelblokken oplevert, heeft het ook zijn voordelen. Zo is tegenwoordig alles meetbaar en kunnen (online) marketeers de ROI van hun acties tot op de cent nauwkeurig uitrekenen. Voor marketeers die zich bezighouden met leadgeneratie – het actief contact zoeken met en stimuleren van potentiële klanten – biedt dit enorme perspectieven.

In dit handboek leggen we stap voor stap uit wat (online) leadgeneratie is en waar je rekening mee moet houden als je ermee aan de slag wilt gaan. We bieden handvatten die je kunt gebruiken als je wilt starten met leadgeneratie en geven concrete tips. Na het lezen van dit e-book heb je een goede basiskennis van leadgeneratie en contentmarketing en kun je – mits je hiertoe voldoende middelen hebt – je eigen campagne opstarten.

Wat is een lead?

Stel: je hebt een eigen bedrijf of bent verantwoordelijk voor de promotie van een product of dienst. Dat online marketing niet in je promotieplan mag ontbreken, weet je inmiddels wel. Toch kan het soms lastig zijn om wijs te worden uit de vele mogelijkheden. Om nog maar te zwijgen over alle vaktermen en afkortingen rond online marketing.