CEO Sander van der Laan (48) schroeft het groeitempo van Action steeds verder op: de discounter opende in 2016 vier winkels per week in zes verschillende landen.

Op het hoofdkantoor van discounter Action in Zwaagdijk-Oost wil CEO Sander van der Laan eerst de proefwinkel laten zien. ‘Elke week krijgen alle Action-winkels honderdvijftig nieuwe artikelen,’ vertelt hij. ‘Die komen altijd in de schappen bij de ingang te liggen. Hier kijken onze inkopers of alle producten wel samen in het schap passen.’ Gebarend naar een schap met onder meer en tuinkabouter met een smartphone en glazen met een tropisch motief: ‘Die liggen volgende week in alle Action-winkels in Europa.’

Van der Laan maakte carrière bij supermarktconcern Ahold, waar hij op het laatst in de raad van bestuur zat. Sinds september 2015 is hij CEO van Action. Hij was al bekend met de formule van het bedrijf, dat tegen bodemprijzen een steeds wisselend assortiment aanbiedt: van schoonmaak- tot kantoorartikelen, van borden en bestek tot decoratieve snuisterijen.