Personalisering is nu dé trend in multichannel klantcommunicatie. Uw klanten verwachten persoonlijk aangesproken te worden op onderwerpen die voor hen relevant zijn. Sterker nog: de verwachting is dat in 2020 customer experience dé belangrijkste factor is.

Customer experience is dan zelfs belangrijker dan product of prijs. U wilt, logischerwijs, sneller en flexibeler kunnen communiceren dan ooit. En dat wilt u niet alleen in uw digitale, maar ook in uw fysieke klantcommunicatie toepassen. Hoe blijft dat beheersbaar en betaalbaar? Daar komt white paper printing om de hoek kijken. In deze whitepaper ontdekt u wat white paper printing is en wat het u kan opleveren.

Personalisering: een nieuwe trend in klantcommunicatie
Kent u nog de jaren nul, waarin u iedere klant precies dezelfde brief of aanbieding stuurde? Waarin de boodschap aan elke ontvanger precies gelijk was? Dat is nu echt verleden tijd. De standaard in  klantcommunicatie is maatwerk voor elke klant. Klanteisen zijn daarmee veranderd. Uw klanten verwachten dat ieder contactmoment precies afgestemd is op hun wensen en persoonlijke situatie. Contact gaat over of de klant de boodschap relevant vindt op dat moment – en hoe dat contact ervaren wordt.

Deze gepersonaliseerde manier van communiceren verloopt via nieuwe IT-communicatiemiddelen. Denk aan een CRM/CMS of Klantcommunicatieplatform (CCM), waarin u de kanaalvoorkeuren, de contactgegevens per kanaal, de leefsituatie, wensen en alle inkomende en uitgaande correspondentie toegankelijk maakt. Denk aan e-mailings, waarin u iedere klant kunt berichten op basis van persoonlijke behoeften. Hoe kunt u die personalisatie en segmentatie ook toepassen in uw postcommunicatie?