Waarschijnlijk weet u veel van uw klanten. U kent hun aankoopgedrag en voorkeuren met betrekking tot uw dienstverlening. Essentieel voor het functioneren van de organisatie. Maar wat weet u van uw eigen medewerkers? Weet u welke afdeling de hoogste omzet heeft, of wat de drijfveren van uw toptalenten zijn? Hoe lang een sollicitatieprocedure duurt? Wat het ziekteverzuimpercentage in de afgelopen jaren was? Wat het personeelsverloop is? Als deze vragen niet snel beantwoord kunnen worden, dan verliest u het zicht op een vitaal bedrijfsmiddel, namelijk uw personeel.

Gelukkig bent u niet alleen, veel organisaties vinden het moeilijk om informatie over medewerkers op een goede manier te verzamelen en te benutten. Het bijbenen van personeel is vandaag de dag om verschillende redenen een uitdaging. Het personeelsbestand is opgebouwd uit mensen met verschillende leeftijden, ervaringen en vaardigheden. Daarnaast werken ze op flexibele tijden; parttime, fulltime en freelance, op kantoor, vanuit huis of onderweg. Ze worden gemotiveerd door succes en een arbeidsvergoeding, maar ook door zinvol werk, persoonlijke ontwikkeling en goede balans tussen werk en privé. Als (personeels-)manager is het uw taak om ze betrokken en
productief te houden. Om dit op effectieve wijze te realiseren is goede personeelsinformatie, beschikbaar in correcte en consistente overzichten, onmisbaar. Anders worden strategische personeelsbeslissingen gebaseerd op intuïtie in plaats van inzichten.

In dit artikel bespreken we vier gebieden waar HRM software de personeelsafdeling kan helpen om constructief bij te dragen aan de bedrijfsstrategie: operationele efficiency, betrokkenheid van het personeel, bedrijfscultuur en social media technologie.