Cybersecurity vraagt om balans tussen mensen, processen en technologie
Alle bedrijven en organisaties zijn een potentieel doelwit van cybercriminelen. Professionele cybercrimebendes hebben het voorzien op uw waardevolle data, terwijl internetvandalen bijvoorbeeld met DDoS-aanvallen uw bedrijfscontinuïteit in gevaar brengen. Een goede verdediging is een complex samenspel van processen, technologie en mensen. Hoe vindt u hierin de juiste balans en zorgt u voor een effectieve beveiliging?

Cyberdreiging neemt toe
Cybercriminelen maken steeds meer slachtoffers en de schade die ze aanrichten, neemt nog altijd toe. Er valt bij ‘digitale organisaties’ dan ook steeds meer te halen, zoals intellectueel eigendom, medische gegevens die een waarde vertegenwoordigen op de zwarte markt en persoonsgegevens om identiteitsfraude mee te plegen.

Criminelen zetten daarbij steeds slinksere methodes in om de waardevolle ‘assets’ buit te maken. Zo blijven ze onder de radar van detectiesystemen door hun malware constant te laten veranderen van vorm en verstoppen ze kwaadaardige scripts in voor de gebruiker vertrouwde programma’s. Dat vraagt niet alleen om een geavanceerde bescherming, maar ook om een opperste alertheid van de gebruikers. Ook moet duidelijk zijn welke stappen volgen op de detectie van bijvoorbeeld malware.

Verdediging wordt slimmer
Gelukkig staat de ‘verdediging’ ook niet stil. Zo investeren bedrijven steeds meer in de ‘security awareness’ van de medewerkers. In zijn Cybersecuritybeeld Nederland 2016 stelde het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) zelfs dat het beveiligingsbewustzijn bij bedrijven inmiddels ‘op zijn top’ lijkt te zijn. “Cybersecurity heeft duidelijk zijn plek op de bestuurlijke agenda gevonden.”