Bij de Nederlandse chocolademaker Tony’s Chocolonely komt maar weinig verzuim voor. Sterker nog, het bedrijf moet juist oppassen dat de gedreven werknemers niet te lang doorwerken. Daarom is er veel aandacht voor coaching, werkplezier en een duidelijke visie: “Draait het team niet goed, dan kunnen we onze missie niet volbrengen.”

‘Crazy about chocolate, serious about people.’ Met dat credo werd de sociale onderneming Tony’s Chocolonely in 2006 opgericht. Aan de basis ligt de missie om misstanden in de wereldwijde chocoladeproductie aan de kaak te stellen en de sector te veranderen.

Het bedrijf laat zien dat het mogelijk is chocolade te produceren zonder kinderarbeid en zonder de West-Afrikaanse cacaoproducenten uit te buiten. Inmiddels draait ‘Tony’s’ een gezonde winst en groeit het bedrijf  jaarlijks met meer dan 50 procent.

Ons team staat op één. Al het andere komt daarna
Het genoemde credo vormt ook de basis van het personeelsbeleid, legt Ynzo van Zanten uit. Hij is als Head of People & Culture eindverantwoordelijk voor het HR-beleid. “Aan het werkplezier van ons team doen we geen concessies. Jaarlijks investeren we fors in duurzame inzetbaarheid.” Al hebben ze het nooit over ‘inzetbaarheid’ bij Tony’s, legt zijn collega Carline van Veen – People Champion – uit. “Liever hebben we het over werkpret. We proberen ons team zo gelukkig mogelijk te maken.”