Ben je een drukke mkb’er, ondernemer of zzp’er? Werk je hard om nieuwe klanten te werven en brandjes te blussen? Dan is het doen van de administratie waarschijnlijk het laatste waar je hoofd naar staat. Je hebt vast wel wat beters te doen, zoals relaties onderhouden, ideeën ontwikkelen en business genereren. En zo nu en dan een goede nachtrust pakken zou ook niet verkeerd zijn.

Maar het administratiewerk gaat niet vanzelf (al heb je daar misschien wel eens stiekem op gehoopt). Laten we je facturatie als voorbeeld nemen. Als je de facturatie niet bijhoudt, loop je het risico dat je cashflow negatief wordt. En dan kan je bedrijf opeens aan de rand van de afgrond komen te staan.

Het bijhouden van verkoop- en inkoopfacturen voor een handvol bestellingen of klussen per week is geen probleem. Je levert de producten of diensten. Je verstuurt de facturen per e-mail. Je boekt ze in je administratie. Kassa. Je wordt op tijd betaald, je handelt je rekeningen af, alles loopt op rolletjes.
Sorry dat we dit mooie beeld even verstoren, maar we weten allemaal dat het leven niet zo eenvoudig is. Wanneer je business groeit, moet je behoorlijk wat meer facturen bijhouden. En veel meer dingen kunnen fout gaan.