Heeft uw bank wel echt verstand van beleggen?
Banken bieden van oudsher veel verschillende diensten aan: betalingen, sparen, hypotheken, beleggen, verzekeren. Omdat veel mensen toch al een dienst bij hun bank afnemen, wordt vermogensbeheer vaak in een moeite door ook bij de bank ondergebracht. Vaak eigenlijk min of meer gedachteloos. Dat kan variëren van beleggen in een aantal (huis)fondsen van de bank tot vermogensbeheer (eveneens veelal in beleggingsfondsen). Maar heeft u weleens echt een inventarisatie gemaakt van de dienstverlening van uw bank als het om beleggen gaat? En heeft u weleens echt een vergelijking gemaakt met gespecialiseerde vermogensbeheerders? Hierbij de 15-puntenchecklist voor elke belegger.

In deze whitepaper vindt u een 15-puntenchecklist waarmee u een gedegen en zinnige vergelijking kunt maken tussen banken en een gespecialiseerde onafhankelijke vermogensbeheerder.

Checklist bank vs. vermogensbeheerder
Tevredenheid (als het om rendement gaat!)
Het behaalde rendement is doorgaans datgene waarop we onze tevredenheid stoelen. Maar wat zegt een los percentage u, zeg 4 procent. Niets. Het rendement zegt pas wat als u iets heeft om het tegen af te zetten. Een AEX die 7% steeg, een spaarrente van 1%. Blijft de vraag: bent u tevreden met de huidige beheerder van uw vermogen?