In dit boekje vindt u handvatten en tips voor elk type belegger. Handige beurstips voor de actieve zelfbelegger, maar ook mogelijkheden om uw geld voordelig en eenvoudig te laten beleggen. Daarnaast bieden wij u boeiende verhalen over de snel veranderende financiële omgeving. Met de kansen die experts zien om de regie over uw eigen financiële toekomst nog beter in handen te krijgen. Uiteraard helpt Binck u daarbij graag verder op weg.

‘We hebben zelf de regie over onze financiële toekomst’
Peter Siks, beleggerstrainer

We laten experts aan het woord over de toenemende verantwoordelijkheid die we zelf moeten dragen. Of we dit nu willen of niet, zó steekt de maatschappij nu in elkaar. Dit betekent niet dat u dat lijdzaam moet ondergaan. Als het op beleggen aankomt is er namelijk voldoende keuze om uw verantwoordelijkheid naar eigen inzicht vorm te geven. Gaat u zelf beleggen of laat u dat door iemand doen? In het laatste geval kiest u voor gemak tegen iets hogere kosten. Gelukkig zijn er tegenwoordig beleggingsproducten die tegen lage kosten veel spreiding bieden. Dit zijn ETF’s, ook wel indextrackers genoemd. Prima bouwstenen om zelf een redelijk onderhoudsvrije, goed gespreide portefeuille samen te stellen. Als u geen tijd of zin heeft om het zelf te doen, kunt u ook kiezen voor een vermogensbeheerder die met ETF’s werkt. Binck Forward is daarvan een goed voorbeeld.

Verwachtingen voor 2018
De beurs blijft een dynamische en mystieke plek met een zekere aantrekkingskracht. Een plek waar koersen – soms onverwacht – stevig kunnen fluctueren. In deze uitgave geven we ook actieve beleggers het woord, onder wie Willem Burgers, die zijn sporen verdiende in Nederlandse small caps en midkap. Ook laten we bekende beurswatchers aan het woord. Zij geven prognoses voor de markt als geheel en tippen mogelijke overnamekandidaten. Of u nu kiest voor zelf beleggen of laten beleggen, hopelijk heeft u na het lezen van dit e-book extra bagage om in 2018 doordacht op de beurs aan de slag te gaan.