De balans moet steeds meer doorslaan naar de zaken die energie geven, zo is af te leiden uit de cijfers. KLM draait goed.

De Koninklijke groeit en draait steeds beter. Meer dan de helft van de winst van Air France-KLM komt dit jaar voor Nederlandse rekening.

De uitdaging in zijn werk zit hem erin ‘de balans te vinden tussen zaken die energie kosten, en die energie geven’, zei president-directeur van de KLM Pieter Elbers vorig jaar tegen Elsevier. Ofwel: een balans tussen de moeilijke dossiers als de relatie met Air France en de vakbonden, en de leuke dingen, zoals nieuwe routes en het vernieuwen van de vloot. De balans moet steeds meer doorslaan naar de zaken die energie geven, zo is af te leiden uit de cijfers. KLM draait goed. De kostenbesparingen van afgelopen jaren betalen zich uit in een steeds hogere winstmarge.

Over de eerste negen maanden van dit jaar behaalde KLM een operationele winst van 840 miljoen euro. Met een omzet van 7,8 miljard euro komt dat neer op een winstmarge van 10,7 procent.

KLM bovengemiddeld in de sector

Als KLM het doorgaans minder winstgevende vierde kwartaal even goed afsluit als in 2016, heeft het bedrijf het dit jaar financieel beter gedaan dan de sector gemiddeld. Adviesbureau CAPA Centre for Aviation raamt een gemiddelde operationele winst van 7,9 procent van de omzet. Bij KLM lijkt hij over heel 2017 ruim een half procentpunt hoger uit te vallen, op 8,6.

Een indrukwekkende prestatie voor een bedrijf dat er bij Elbers’ aantreden in 2014 niet bijster goed voor stond. KLM maakte wel winst, maar liep achteraan in het peloton. Dit jaar lijkt het bedrijf het zelfs beter te doen dan prijsvechter easyJet, dat in september zijn boekjaar afsloot met een winstmarge van 8,1 procent.