De prijs van tweedehands ­zeil- en motorjachten is bijna terug op het niveau van 2008. Hoed u voor de Duitsers, Fransen en Russen.

Voor naar verluidt een slordige 275 miljoen euro staat de Jubilee te koop, met 110 meter het grootste privéjacht dat ooit in Nederland is gebouwd.

Het schip, afkomstig van de werf Oceanco in Alblasserdam, heeft zes dekken, waaronder een helikopterdek, en biedt plaats aan dertig gasten. De Jubilee werd begin vorig jaar opgeleverd. Waarom de eigenaar het schip nu alweer wil verkopen, is niet bekend.

Gebruikte zeil- en motorjachten

Niet iedereen kan zich een miljoenenjacht veroorloven. Gelukkig zijn er ook voor minder astronomische bedragen gebruikte zeil- en motorjachten te koop. Al stijgen de prijzen wel.

‘De prijzen van tweedehands zeil- en motorjachten liggen bijna op het niveau van voor 2008. Tijdens de crisis daalden de prijzen van gebruikte jachten sterk. De markt trekt aan,’ zegt ­Michael Steenhoff (56), manager van de afdeling jachtbouw van de HISWA Vereniging, de brancheorganisatie van bedrijven in de watersport.